2019-09-17 663 浏览
同朋友食完晚饭离无无聊聊过嚟行吓铜锣湾嘅SOGO,见到counter卖milk top雪糕,我朋友话喺日本好出名,于是食下,有好多种口味,店员俾咗只酒味我try,一食落去真系劲重酒味,完全唔啱我,莫讲话要食晒成杯🥴🥴🥴如果钟意饮酒嘅朋友应该钟意食,但唔知会唔会醉呢LOL 其实我见仲有好多好味,有普通嘅朱古力、云呢拿、士多啤梨……之后我买左樱花味雪糕$30。开头以为樱花味雪糕系咸,其实我未食过樱花,唔知樱花咩味😂点知食落去系微甜,有少少云呢拿嘅味道,但系冇我朋友讲到咁特别、咁夸张,我谂都系gimmick野离😂 都系试吓食一次好了,利申:下次食雪糕都系会简番H字头同M字头个只好味好多haha😛