2019-04-28 806 浏览
听左呢间野都好一段时间, 始终未有机会试下. 今日决定试下呢间野首先讲上去8点到上去, 由于晚饭时间, 留下好多人等紧搭LIFT. 等左好几部LIFT都未到, 有D唔耐烦, 决定行上去. 横掂都系2/F.身水身汗行到上到去入面都几IMPRESSIVE. 因而有个渔缸. 可能冇乜人留意呢样野, 但系对一间楼面唔够1000呎既 地方黎讲,  呢个系一个投资黎. 听我阿爸讲做呢D 海鲜缸好唔容易, D水又要靓, 又要泵水, 又要有渔皇打理(系呀, 叫渔皇 lol). 果然用鲜字黎取胜, 未食既时候我都EXPECT到佢D 海鲜会几OK. 店内有好多港产片海报, 净系呢样都值得要支持下一上菜饮左佢个花胶汤先, 出色. 好怕D 汤得个好咸字. 呢个汤饮到鲜味, 感觉都几真材实料. 几开胃.. 饮左2/3碗, 搞到之后唔系食得太多食左几样觉得几好, 第一样系象拔蚌, 新鲜, 颜色带光潭, 刀功唔错, 每一块都几平均. 有生食有熟食 之后有食虾, 海虾黎. 咬落去几爽口, 都几多肉. 最后讲个牛丸, 好似比较少人讲呢个牛丸, 讲真呢个几惊喜. 平时好食既牛丸, 你会形容佢系爽身, 一系好似基哥咁讲"香
首先讲上去

之后有食虾, 海虾黎. 咬落去几爽口, 都几多肉.
最后讲个牛丸, 好似比较少人讲呢个牛丸, 讲真呢个几惊喜. 平时好食既牛丸, 你会形容佢系爽身, 一系好似基哥咁讲"香甜又多汁, 正所谓举头望明月...., ... 好诗好诗" 不过佢呢个系芝心, 芝士烟UN得黎略带咸香,牛丸本身既爽口都大对比, 我唔敢话呢个配搭100% match, 但系的确几特别. 可以翻啅!
2019-04-25