2008-08-15
七月三十一日, 今日佢班同事叫我出去一齐食饭, 本来星期四唔出街食饭既我, 又冇带饭, 闷闷哋, 好啦! 又同佢哋去食饭。但由于冇谂到出街食, 所以都冇带相机呀! 由于之前冇谂过去边度食, 所以都系嚟噃《穴》,班同事见我上次食个「杂绵刺生饭」食得咁开心, 个个都话想试, 所以今次我哋四个人都系叫呢个「杂绵刺生饭」($88),点知.................. 今次唔知做乜啲刺生既份量少咗足足一半呀!!我忍唔住同个经理投诉, 初时佢都唔多想换, 又话冇转师傅, 但我不停讲, 话好有问题,讲咗一轮佢先攞噃我哋个饭畀师傅睇, 话再另外补噃啲刺生畀我哋㖞!可惜...... 只系补噃每人两片鱿鱼、两小条剑鱼同两片黄萝白啰!搞错呀!! 佢咁样我以为仲点再帮衬佢个「杂绵刺生饭」呀!! 反而仲有一位同事食咗佢个是日精选「咖喱牛脷饭」($48),劲多牛脷, 又片片都几厚身, 啲咖喱亦几好食㖞, 我哋四个今餐输晒啦! 更详细资料及图片请看 : http://hk.myblog.yahoo.com/joycewai616/article?mid=9733
但由于冇谂到出街食, 所以都冇带相机呀!
由于之前冇谂过去边度食, 所以都系嚟噃《穴》,
班同事见我上次食个「杂绵刺生饭」食得咁开心,
搞错呀!! 佢咁样我以为仲点再帮衬佢个「杂绵刺生饭」呀!!
反而仲有一位同事食咗佢个是日精选「咖喱牛脷饭」($48),