2024-11-18
之前食过旺角烧烤堂,最近试埋中环店,8点左右都几多人等位,热闹嘅。🤩座位都几阔落,又唔会同隔离枱好近,仲有d卡位,食得几舒服。🥸串烧款式都好多吓,几特别嘅系同款食材都仲有唔同口味选择(例如日式、川味)。☺️试咗好多款串烧,分享吓特别有印象嘅俾大家:👅牛舌拖罗俾拖罗二字吸引咗,口感好爽滑,好弹牙,好不错!🥰🐔汁烧鲜鸡肝几似日本食到嘅感觉,够大粒、又creamy!😌🐣盐烧鸡皮好薄好脆好香口,冇咩脂肪,食落唔会好腻!🤪🦢焦糖青苹果鹅肝多士块面包系有芝士粒!惊喜咗!鹅肝味道浓郁juicy,青苹果甜甜哋、爽脆解腻。好食!😋🌯盐烧豚肉荔枝卷系用荔枝肉卷住豚肉,食到中段食依个,真系好解腻,荔枝又甜又多汁!😍🌯盐烧豚肉露笋卷系用豚肉片卷住露笋,豚肉唔柴有弹性、露笋爽脆冇渣,已经好正!😛因为大部分都偏日式口味,唔会过咸、又食到食材原味道。唔够味可以自己加辣粉/ 椒盐。🥸丫!最后,Sapporo啤酒买一送一,几贴心嘅优惠。串烧+啤酒,定律嚟架啦!🤩
试咗好多款串烧,分享吓特别有印象嘅俾大家:
👅牛舌拖罗
俾拖罗二字吸引咗,口感好爽滑,好弹牙,好不错!🥰
🐔汁烧鲜鸡肝
几似日本食到嘅感觉,够大粒、又creamy!😌
🐣盐烧鸡皮
好薄好脆好香口,冇咩脂肪,食落唔会好腻!🤪
🦢焦糖青苹果鹅肝多士
🌯盐烧豚肉荔枝卷