2022-12-05
相比幸X Pancakes, 个人比较偏心Flipper’s, 其实班戟质素差无几, 但Flipper’s的饮品选择较多, 每次都好期待一份原味班戟加一杯椰子Frappe, 系邪恶但劲满足🤭唔讲都唔知原来除咗班戟以外, 都有all day brunch menu, 不过好似要视乎人手同供应, 佢哋的确成日唔够人, 记得上次帮衬, 全场得一个waiter, 由落单, 收钱, 出菜, 收碟, 清洁全部一脚踢😵𠮶日仲系星期日, 全场full之余仲好长龙排紧队等位, 服务还可以, 起码无黑口黑面话说湾仔区都食到闷闷地, 行远D去希慎呢间Flipper’s睇吓呢日lunch有乜嘢食, 如果得pancake, 最多咪上去food court….咁饭后甜品可以再落去食过嘛🤗🤗🤗Lunch得小猫三四, 难怪, 人地主打系tea time, 班戟做lunch嘅人唔系无, 唔多啰😝可能唔太忙所以有all day brunch可以order, 我地3个分别order左1. 半熟蛋三文治🥪 2. 烟肉奄列全日早餐🥓同埋 3. 法式白汁芝士火腿太阳蛋三文治🥪价钱由$88-118, 热饮加$12, 冻饮$20总括
价钱由$88-118, 热饮加$12, 冻饮$20
总括呢讲, 呢个All day brunch中规中矩啦, 份量一般足够咋, 好似我个半熟蛋三文治就比较细份, 食完好似冇食过咁, 而且等待时间实在太长了, 超过30分钟🙄 讲到饮品方面, 我哋试左芒果珍珠奶茶, 其实几好味, 唔太甜, 加$20系抵嘅!
差唔多食到2:30, 开始人多啦, 都明白点解午餐冇乜人嚟食, 我哋下次再嚟都应该系食班戟啦😬
All day brunch 唔系话唔好食, 不过试过就算喇😅