2024-09-27
Weekend快闪铜锣湾,去刚开几个月嘅新餐厅食个 brunch~ 叫一份All day breakfast, 套餐免费跟是日餐汤:南瓜忌廉汤~ 😃餐厅好chill~ 令你望住一大排黑胶碟,听住新旧交接嘅美式/港式流行音乐,非常Relaxing~讲返份brunch先~ 同一般嘅all day breakfast有啲唔同,呢度有呢度嘅特色,可以选配慢煮鸡胸肉、烤牛或鱼柳等~ 我就拣咗慢煮美式鸡胸肉~ 然后有炒滑蛋,焗蒜香牛油薯饼,茄汁鹰嘴豆,焗青苹果与红蕃薯粒,当然唔少得意大利黑醋沙律菜~ 每一样放得上碟嘅食物,调味得宜,都令味蕾感受到食物嘅原有香味,简单得嚟不忘原始美味,带嚟一个醒神又自然嘅weekend,提醒咗生活其实有简简单单嘅美好 🤍😋