米気 日式家庭定食🍱📍位置:红磡黄埔天地百宝坊(第3期)地下G32号舖🍽特点:日式家庭定食 🍱🌟推荐菜:日式酱油蛋饭 🍚🍳💰价钱:人均消费$150💯评价:环境舒适🌸、食物水准高、🥘蛋奶素食者友善餐厅🌱终于食到好多人排队食嘅米気啦🥹今次我系晚市去,大概8点到,等咗15分钟就有位入座。😳 今次试咗佢四款菜式同一个甜品。🍱🍮个人认为佢嘅𩠌好普通😂,唔系话唔好食,但又无话特别到要特登去𠮶个位食。1️⃣ 红酒汁煮牛肋条系算几好食嘅,因为佢嘅牛肉系煮到好淋,亦都有红酒味,不过不失!2️⃣ 蒜葱烧牛肩肉卷分量系啱啱好,但无话好惊艳,唔会特别推介大家试了😂3️⃣ 味噌蕃茄豆腐汉堡哗呢个真系世界级😅😅 佢呢道菜系一款素食汉堡,系用蕃茄和豆腐做成肉饼,再加上味噌酱汁同蔬菜,但系我完全唔觉得个口感有层次。可能唔系太啱口味,所以我唔系好识欣赏🗿 (even 我食咗22年素,我都唔系好接受到) 佢个口感好似baby food…👶🏻🍼4️⃣ 北海道芝心粟米球嗌完先知原来呢道菜系一款经典嘅日式餐点,但系‼️‼️我觉得佢无做到外皮酥脆,内里松软嘅香甜的粟米同芝心起司。口感无话好丰富,而且偏腻,我觉得可以试,但唔好太大期望。🙈🙊5️⃣ 赤玉米
米気 日式家庭定食🍱

📍位置:红磡黄埔天地百宝坊(第3期)地下G32号舖

🍽特点:日式家庭定食 🍱

🌟推荐菜:日式酱油蛋饭 🍚🍳

💰价钱:人均消费$150

💯评价:
环境舒适🌸、食物水准高、🥘蛋奶素食者友善餐厅🌱

终于食到好多人排队食嘅米気啦🥹
今次我系晚市去,大概8点到,等咗15分钟就有位入座。😳
今次试咗佢四款菜式同一个甜品。🍱🍮

1️⃣ 红酒汁煮牛肋条 2️⃣ 蒜葱烧牛肩肉卷

1️⃣ 红酒汁煮牛肋条

2️⃣ 蒜葱烧牛肩肉卷
分量系啱啱好,但无话好惊艳,唔会特别推介大家试了😂

3️⃣ 味噌蕃茄豆腐汉堡 4️⃣ 北海道芝心粟米球

3️⃣ 味噌蕃茄豆腐汉堡

北海道芝心粟米球

4️⃣ 北海道芝心粟米球

5️⃣ 赤玉米布丁

5️⃣ 赤玉米布丁
呢个甜品好有惊喜😂 首先,呢道甜品系以赤玉米为主要食材,佢系口感绵密滑顺,但系‼️我觉得完全无带有浓郁的香甜味道,而且面头𠮶个系一个蛋黄捞埋一齐之后𠮶个口感同埋个味道我完全唔识得形容,系少少一试难忘。😂我觉得冇其他食物会比到呢个感觉😂
中意试新嘢、特别嘢嘅人可以试下😳

日式酱油蛋饭

P.S 我谂咁多样入面系酱油蛋饭系最好食!🍚🙈