5天前 0 浏览
📍 方太小锅米线{元朗} 来一碗米线🤲🏻听到隔离枱讲,话今日有个仼务,就系过黎朝圣一下,蕃茄浓汤同芫荽汤嘅汤底。店舖应该好岀名同好受欢迎👏🏻店内位置比较少,做到有啲日本feel 🇯🇵感觉好舒服😌✨ 极浓鲜茄酸菜汤浓郁蕃茄汤面汤底,加左啲茄蓉,原味蕃茄汤底已经好出色,再配上芽菜、鲜腐竹、秘制酸菜、芫荽等配菜,令成碗汤更加好食😋面底可以免费选择米线或者红薯粉等等,我就选择了红薯粉,口感不错,不会太淋。面条更加融合蕃茄汤同秘制炸酱、长洲巨型鱼蛋、惹味炸猪扒:猪排腌得够入味而且煎得香口🐷✨ 惹味炸酱干捞呢款捞面配料劲多~芽菜、鲜腐竹 、鸡丝、炸酱、芫荽、炸蒜、秘制花椒芝麻酱,呢碗拣左米线🍜配料都已经好丰富,捞埋米线食,炸酱既咸香味好重👍估唔到米线🍜店会有珍珠饮品🥤真系好惊喜😙味道不过不失,珍珠份量都好多🤭而且仲好烟韧✊✨ 宇治抹茶鲜奶珍珠✨ 黑糖炭烧鸟龙奶茶珍珠

📍 方太小锅米线{元朗}

来一碗米线🤲🏻
店舖应该好岀名同好受欢迎👏🏻
店内位置比较少,做到有啲日本feel 🇯🇵
感觉好舒服😌

✨ 极浓鲜茄酸菜汤

✨ 惹味炸酱干捞
呢款捞面配料劲多~

估唔到米线🍜店会有珍珠饮品🥤真系好惊喜😙
味道不过不失,珍珠份量都好多🤭而且仲好烟韧✊
✨ 宇治抹茶鲜奶珍珠
✨ 黑糖炭烧鸟龙奶茶珍珠