2024-10-18 3177 浏览
🌟面包篮🌟首先嚟一篮法包 热辣辣 味道正常主要系成篮咁俾你试望到都开心食唔哂员工会贴心地帮你打包👍🌟L’Amuse-Bouche 开胃小食🌟中间系海胆 下面饼底但海胆味唔岀 而且作为开胃小食略嫌有少少腻🌟前菜1- LA Betterave 法式苹果及甜菜沙律伴牛油果酱及青芥末雪葩🌟第一啖食落去 系未食过嘅配搭 好特别会想再试多啖嗒真啲 味道酸酸甜甜 冻冻地呢度菜比开胃小食更开胃🤣🌟前菜2- LA Seriole 平政鱼刺身薄片配橘子酱汁及法国辣椒粉🌟刺身爽滑弹牙 有淡淡柚子味 微微辣辣地好好味 我最钟意呢个前菜😛🌟前菜3- LE Foie Gras 法国鸭肝忌廉配鸡汤果冻及玉米冻汤🌟鸭肝味浓郁 口感似慕丝加啫喱 好有层次我男朋友就觉得呢度前菜最好食😛🌟汤-LE Cepe et L’Aubergine 牛肝菌浓汤配茉莉香米忌廉🌟够浓稠 牛肝菌同茉莉味都几岀但前面三个前菜实在太岀色个汤就显得有少少普通啦 🌟主菜1- LE Homard Du Maine 缅因龙虾意大利面及龙虾泡沫🌟龙虾肉鲜甜弹牙 意大利面al dente个汁食食下会有好淡嘅杏仁味回甘系近期食过最好食嘅意粉👍唯一缺点系要另

🌟面包篮🌟

龙虾肉鲜甜弹牙 意大利面al dente
个汁食食下会有好淡嘅杏仁味回甘
系近期食过最好食嘅意粉👍
唯一缺点系要另加$150😂

🌟主菜2- LE Black Cod 味噌烤鳕鱼柳配马拉巴黑胡椒汁🌟
鱼肉嫩滑 份量比想像中多
呢味无咩创新特别嘢
但个味噌豉油味就系调得啱啱好
稳阵得嚟已经好好食

🌟主菜3- LE Pigeon 慢煮法国乳鸽配鸭肝🌟
乳鸽煮到啱啱好 肉质弹牙
同上一度鱼一样都会配埋佢地signature嘅薯蓉
个薯蓉打到好滑 牛油味极浓 超好食👍

🌟甜品1- LA Framboise 法式小红莓蛋白霜配雪葩及酥脆蛋白🌟
上面系一块蛋白脆脆 中间夹住雪葩
口感层次都算丰富
味道就系普通红莓味

🌟甜品2-LA Navel 西西里香橙慕丝配香浓朱古力及香橙雪葩🌟
就系橙味雪葩加朱古力 不过不失
佢啲甜品偏传统稳阵派 无乜惊喜 有少少失望😅
觉得佢可以喺甜品度搞多啲花臣

🌟Petit Four🌟
最最最后仲有个迷你甜品set
朱古力棉花糖 马卡龙 柠檬挞
配埋杯Earl Grey 完满结束呢一餐

总结: 埋单$2541 叫左两个set 米芝莲三星嚟讲觉得佢个lunch价钱合理 前菜同主菜唔系净系得个样或创意 味道接近满分👍👍 唯独觉得甜品仲有些少进步空间💪 服务方面都做得几足 会自动帮你打包啲包 知你生日会帮你影相留念 仲有张相送番俾你 有机会都会想再嚟食多次🙂
  • Maine lobster spaghetti with coral emulsion