之前见到网上介绍,攞过米芝莲,话个Carbonara好正,个老板串得嚟又幽默,一直都好想试,book咗两个月,终于到我食😭睇吓佢值唔值得食啦!餐包🍞面包好香,外脆内软,配香草cream同槛榄油黑醋,香草cream好香,带少少奶油同cheese味,好好食,而醋就比较油,点极都系点到油,好难点到醋,所以原本带酸开胃都觉得太油。🍴 Handmade Tagliolini Carbonara $168一定要试佢个招牌菜,卡邦尼意粉使用意大利烟熏猪颊肉,再加入了羊奶和牛奶制的两种芝士整成。Carbonara 一上枱,份量比较少,手工意粉食得出系有口感,每条意粉厚薄有少少唔同,有咬口,未去到弹牙,意粉好挂汁,几乎包晒所有蛋汁。汁好浓稠,蛋味好清香,坦白讲未去到好浓蛋味,芝士味系冇乜,整体感觉好清新好香蛋味,系好食嘅,真心比起系意大利食到嘅正宗Cabonara都仲有段距离。🍴Handmade Crab Roe Tortellini with Japanese Clam $280有十粒意大利云吞,云吞皮有口感,比意粉厚啲,带少少烟韧,里面包埋蟹肉,咸咸鲜鲜,仲食到蟹壳🦀真系用鲜蟹整㖞😂食到蟹嘅鲜味,系

餐包🍞

有十粒意大利云吞,云吞皮有口感,比意粉厚啲,带少少烟韧,里面包埋蟹肉,咸咸鲜鲜,仲食到蟹壳🦀真系用鲜蟹整㖞😂食到蟹嘅鲜味,系好好食!
蚬肉都好重海水味,带少少清甜,坦白讲觉得比卡邦尼有惊喜,更好食。

🍨Creme Brûlée $78
配咗个红莓gelato,个gelato 口感似雪芭(gelato口感应该更滑更重奶味,呢个碎冰口感),第一啖食落偏酸,其后又带少少甜,酸甜交集,红苺味好出,几香好开胃解腻,几好食。
Brûlée 好好食!焦糖烧到微苦,香滑嘅蛋,好浓嘅云尼拿,忌廉,奶味,唔会太甜,突出到蛋嘅香,真系绝配!

推荐指数: 8/10
服务态度好好,店员每上一道菜式都会讲解,好nice,细心会自动加手,换碟,留意到食客嘅需要,食物质素都高,每样都用心去做,都好好食😋值得去食一次!
Handmade Tagliolini Carbonara
Creme Brûlée