2019-01-09
🇭🇰#香港捐窿捐罅记天气开始转凉 最啱就系食返碗粥 暖下胃🍚 再唔系饮醉完 第日食粥都好大帮助 帮你回神 🤤 今日就去食一间 三代人都做粥店 虽然开系街市入面 但每日都好多人食既店🤪 我大约9:30到 已经满左7成☺️ 生滚粥有咩特别呢 就系所有材料都系即叫即煮 所以好考师傅功夫 可唔可以煮得啱啱好 冇过熟-鱼腩牛肉粥🍚 首先个粥底系比足料 唔会好水 米香味重👍 而且佢已经调好左味 所以其实唔洗再特别加酱汁 已经可以食☺️ 鱼腩煮得啱啱好 冇过熟👍 牛肉就仲出色 仲有红色生生地既 食落去唔鞋☺️ 正🍚爽鱼皮🐟系佢地另外一个出名既𩠌 其实冇咩味 只系食个质感☺️ 好有咬口又爽口 难怪差唔多大家都叫一碟 虽然份量有少少细😌-🎈旺角花园街123A号花园街市政大厦3楼熟食中心11-12号舖-平均伤害:$70好味值:6.5/10
平均伤害:$70
好味值:6.5/10