2023-05-24
想试呢间鱼事者好耐啦,今次终于食到😆听闻好多菜式都系用鱼肉整成,好有特色,仲上左米芝莲必比登推介添🌟,推介既菜式就系:炸鱼无薯条,虾头油炸虾球鱼面捞,Fishotto鱼米粒粒·扮意大利饭,Fish-chos扮墨西哥鱼皮🐟今次就叫左其中三款黎试😆《炸鱼无薯条(双子酱:明太子+蟹籽) $28》呢份炸鱼无薯条真系枱枱必叫,有几款酱拣:松露酱,蟹皇酱,双子酱同山根酱,我地就拣左双子酱,好多蟹籽系入面,个酱又唔会太咸,食唔停口😋炸鱼条好香鱼味,真系好食过一般薯条好多!!鱼肉好弹牙,烟烟韧韧咁,个表皮又炸得好脆,必试!!!👍🏻《炸鱼狗肠(和风紫菜)$28》炸鱼狗肠都有几款口味,另一款系蜜糖芥末,我地拣左和风紫菜,啲酱既调味同木鱼丝既配搭感觉上有啲章鱼烧feel,好好味,鱼狗肠都好弹牙,好值得食😆《鱼汤翡翠苗 $18》食咁多炸野配返碗菜就啱啦,呢个鱼汤翡翠苗好清,鱼汤几香鱼味,饮落完全唔咸😚《虾头油炸虾球鱼面捞 $72》呢个鱼面捞岀奇地好食,虾头油劲香,好惹味,鱼面既质感几特别,好Q弹😂炸虾球都好好食,好有虾味,推荐😀《Fishotto鱼米粒粒·扮意大利饭 $85》第一次试呢种鱼米粒,真系几似意大利
《炸鱼无薯条(双子酱:明太子+蟹籽) $28》
《炸鱼狗肠(和风紫菜)$28》
《鱼汤翡翠苗 $18》
《虾头油炸虾球鱼面捞 $72》
《Fishotto鱼米粒粒·扮意大利饭 $85》
第一次试呢种鱼米粒,真系几似意大利饭,佢个质感好得意,口感几特别,呢个就比较饱肚啲😂
《花茶 +$8》
原本想试洛神花山楂雪梨茶可惜卖晒🥹所以叫左杯夏菊罗汉果茶,得冻饮,好适合配呢度啲野食,始终比较多炸物,解腻一流,而且饮得出系天然罗汉果甜味,好好饮!!
总括嚟讲真心推荐呢间餐厅😍价钱方面真系好抵食,以呢个食物质素嚟讲真系一啲都唔贵,CP值好高!!食物方面亦都非常之高质,系令人深刻印象既一间餐厅🙈店员嘅服务都非常之好,留意到佢都有同其他食客介绍返当日有咩推介,感觉到佢哋好用心去做好呢间餐厅😎悄悄一提,佢哋嘅外卖盒都好靓🤣
鱼事者
北角炮台山宏安道14-28号威德阁地下14号舖