2018-10-17
今日庆祝人生日,一行7人,好彩提早订枱,否则一定冇位,全场爆满呢本人之前食过莆田,觉得味道一般,但身边有啲人觉得好好食,成日食,所以我都系抱住陪食既心态呢到特别既地方系可拣好多唔同既茶,茶叶种类比较特别!不过晚茶每人茶钱9蚊,每碟(小食)芥都要9蚊。黄金荷叶包 (每件$29)个包好似炸馒头咁,好松脆,入面可以包附带嘅肉同埋洋葱,算得上几好食!蟹肉豆腐紫菜羹呢个汤味道比较淡,唔算得上好好饮黄花鱼焖饭虽然颜色能吸引,但系味道够,几好食,不过食唔到有黄花鱼豆腐炆豆腐唔食,因为,唔系边滑𠮶种,系鞋口,又有啲肉碎砂锅红糟鸡呢个个样吓亲人,不过味道不过不失,系南乳鸡咁九转小肠呢个系佢出名嘅菜,不过我唔食内脏,所以冇食,其他食过嘅人都话好食另外,仲叫咗风味松鼠鱼($239),个卖相好靓,而且味道都好好味,好似糖醋鱼块咁,不过有成条鱼个样仲有个莆田卤面( $82 ),呢个味道都唔错,可以试吓!
黄金荷叶包 (每件$29)
蟹肉豆腐紫菜羹
呢个汤味道比较淡,唔算得上好好饮
黄花鱼焖饭
虽然颜色能吸引,但系味道够,几好食,不过食唔到有黄花鱼
豆腐炆豆腐
唔食,因为,唔系边滑𠮶种,系鞋口,又有啲肉碎
砂锅红糟鸡
呢个个样吓亲人,不过味道不过不失,系南乳鸡咁
九转小肠
仲有个莆田卤面( $82 ),呢个味道都唔错,可以试吓!