2022-08-04 746 浏览
🇰🇷梨泰院🇰🇷📍:粉岭联兴街39号珑山1号地下1B号舖⏰:11:30am-9:00pm既然粉岭系我地头 点可以唔发掘下啲好味嘅餐厅😍之前喺附近返中学 呢间韩国菜都未开!而家联和墟多咗好多美食 如果想食韩国菜 唔需要出到好远🙌🏻佢哋嘅价钱唔算太贵 份量大大碟 环境都好宽敞 性价比好高 除咗呢间之外 佢地仲有荃湾分店 好值得大家去试吓!🍱韩式前菜六小碟前菜包括泡菜 萝卜 黑豆 鱼片丝 青瓜 芽菜🫓泡菜煎饼呢款有惊喜 比较少见泡菜煎饼较薄身 里面有泡菜同青椒 口感好香口脆身 微焦 食落好唔会好粉😍🐥太阳芝士鸡锅(黑松露)呢度最出名系佢哋既芝士鸡锅 所以一定要试吓😍一份鸡锅会有四款不同口味的釜山无骨炸鸡 有原味、芝士、香蒜蜜糖、甜辣 每款有4件🙌🏻鸡皮炸得薄身酥脆 食落唔会好油腻 肉质嫩滑juicy😍厚身啖啖肉!我简左我最爱既黑松露酱 味道浓郁邪恶 再配埋份量超多嘅芝士🧀下边会有个火热住啲芝士🔥沾满炸鸡一齐食 又可以做到拉丝既效果 鸡肉嘅口感更加升华!🥘海鲜豆腐辣汤辣味都比较重 里面有鲜虾、蚬、鱿鱼等海鲜 仲有香菇、芽菜、蛋花、豆腐等 配料丰富 味道都唔错!🍚 泡菜牛肉炒珍珠饭牛肉碎同珍珠饭好
🇰🇷梨泰院🇰🇷

📍:粉岭联兴街39号珑山1号地下1B号舖
⏰:11:30am-9:00pm

🍱韩式前菜六小碟
前菜包括泡菜 萝卜 黑豆 鱼片丝 青瓜 芽菜

🫓泡菜煎饼

🐥太阳芝士鸡锅(黑松露)

🥘海鲜豆腐辣汤

🍚 泡菜牛肉炒珍珠饭
牛肉碎同珍珠饭好夹 里面仲加咗泡菜、煎蛋 蛋黄呈现流心 唔算太辣 虽然少少油 但系炒得好香 食唔停口!

🍸草莓生米酒
嚟到韩国餐厅一定要饮下佢哋嘅米酒 饮落香甜可口 口感顺滑易入口 仲有阵阵既米酒香🙈

🍹 草莓乳酪沙冰、白桃草莓梳打
草莓乳酪酸酸甜甜 味道浓郁 再配埋沙冰 夏天饮真系好解暑开胃!
白桃梳打口感清新 味道比较突出!
2022-08-01
  • 泡菜煎饼