2023-07-13
今天老公接放工, 去葵芳新都会广场揾食。 大概七点半, 里面的食肆全部要等位🙈。 行了一圈, 见到有间芽庄似乎唔爆, 姑且试下攞位。 果然姐姐话有枱, 我仲开心到以为执到😅, 即刻入座!我点了我至爱的烧牛肉捞檬。 期待享用美膳的一刻。 唔洗5分钟碗檬就已经送到。 咁快! 果一刻, 我又以为执到啦.....殊不知。。。呢间芽庄的出品个presentation同我去过的其他分店都几唔同; 比较潦草D🙄。 算, 我又唔系来欣赏art piece, D嘢好食便可。 但竟然。。。在D碎菜堆里, 发现了一个生菜头。当然, 菜头唔系昆虫, 亦冇话食肆唔可以俾菜头客人食。 但我一碗捞檬$90, 另外加一, 即系要$99. 碗粉个portion同卖相已经比其他芽庄差, 你仲要俾菜头呢D下栏嘢客人食?!🤔🙈果刻。。。我知点解佢仲有位了😂
在D碎菜堆里, 发现了一个生菜头。
果刻。。。我知点解佢仲有位了😂