2023-03-17
「靠得住」连续12年#米芝莲推介,每次食佢嘅粥品都唔会失望,最中意佢嘅鲜鱼汤粥底,同所有粥品绝不添加味精,真材实料。除咗有提供粥、面、糭等,靠得住原来仲有小菜!今晚一家四口就去咗太古康怡分店食晚饭,试吓佢嘅小菜!环境舒适,有卡座、半圆梳化座、仲有厢房。《 陈醋春耳 💲22 》爽口开胃~《 麻辣小黄瓜 💲22 》清甜新鲜~《 招牌云吞面 💲55 x2 》云吞鲜味,银丝幼面十分爽口弹牙,无碱水味,汤底由大地鱼、猪骨等材料慢火熬制,并会即席倒入碗中,新鲜滚热辣,果然系招牌~《 心肝宝贝粥 (猪润、带子)💲78 》靠得住主打鲜鱼汤粥底,每天选用多种新鲜靓鱼熬制;再配合时间掌控,将米慢慢煲开成米花,粥底绵滑鲜甜! 而心肝宝贝粥嘅鲜鱼汤粥底配以口感十足嘅刺身级带子同黄沙猪膶,味道鲜味又甘香,好满”粥”! 《 鲜炸油条 (原条)💲28 》即炸新鲜而不油腻,鲜脆可口,配粥一流~《 酸菜鱼(原条䲝鱼)💲98(原价💲138) 》做紧优惠$98 就食到,咁抵一定要试吓!䲝鱼大条多肉,微辣惹味,有好多豆腐卜同酸菜,吸汁惹味。职员仲好nice咁比只碟我地放鱼~《 白灼猪腰猪润 💲68 》超新鲜爽口,外脆内嫩,零
环境舒适,有卡座、半圆梳化座、仲有厢房。
《 陈醋春耳 💲22 》爽口开胃~
《 麻辣小黄瓜 💲22 》清甜新鲜~
《 招牌云吞面 💲55 x2 》
《 心肝宝贝粥 (猪润、带子)💲78 》
《 鲜炸油条 (原条)💲28 》
即炸新鲜而不油腻,鲜脆可口,配粥一流~
《 酸菜鱼(原条䲝鱼)💲98(原价💲138) 》
《 白灼猪腰猪润 💲68 》
超新鲜爽口,外脆内嫩,零腥味,好有水准!芽菜都肥嘟嘟,又多花生。
《 手作煎酿豆腐 💲88 》
白滑放喺小镬上用火滚热住,保持温度,有大量黄豆,猪肉饼香口入味,豆腐豆腐外酥内嫩,挂上香浓酱一试难忘~
《 脆炸猪大肠 💲88 》
大肠洗得干净冇异味,外层炸得香脆薄脆可口,脂肪少,肠肉嫩完全唔韧,配埋甜酸酱汁极之推介!
《 鱼汤海味粉丝什菜煲 💲88 》
鱿鱼、木耳、小棠菜、菜芯、西兰花、粟米仔、草菇、粉丝、大虾米干、雪耳同蟹柳,用料十足,汤底清甜,加埋粉丝好饱肚。
《 苹果红茶每壶 💲10 》
茶香中有淡淡嘅果甜,几清香~
屋企人大赞好味,一定会再帮衬~