餐厅: 唐述
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-12-03 406 浏览
今日老婆生日,紧系要食好啲带佢开心下!中环IFC呢间「唐述」系我食过最grand最舒服既粤菜fine dining!由门口入到餐厅中间一般路好靓,两边好细心咁装饰好,未入到去开始食都feel到餐厅既用心,好有仪式感。晚餐系呢个「世味人生」套餐,好丰富藤椒蛏子皇,一上枱啲蛏子已经「腾云吐雾」,原来系底下放左干冰,好有feel,食落好爽口少少麻辣花雕鲍鱼、梅子蕃茄、海蜇银花,调味好足劲入味,老婆唔知鲍鱼有加花雕,都问系咪有花雕酒味,出色!川贝花胶螺头炖蜜瓜汤,面头有个泡泡食落好绵有啲杏仁味,好浓郁唔错脆皮海参同麒麟鱼,呢个非常之impressive,平时唔中意食海参既我都赞不绝口!外皮整工好脆卜卜,入面keep到软淋淋又入味,第一次食脆既海参好惊喜!珍宝珠好得意,用桂圆制成食落冰冻好似雪条咁,清下口腔准备之后既菜式!太子玉枕,其实系香煎元贝,好香肉质软淋淋煮得岩岩好唔会硬,底下仲有豆腐索晒啲汁好浓味茅台鲜蚝屈鸡煲,酱汁完完全全包裹晒鸡肉同蚝,鸡肉仲要去晒骨劲细心,肉质煲到劲软身,出色无得弹甘栗珍菌炆饭,睇色水都流晒口水食指大动,饭粒粒分明,入面加左羊肚菌,好有口感最后仲有万寿姜茶龙凤汤圆,
今日老婆生日,紧系要食好啲带佢开心下!

晚餐系呢个「世味人生」套餐,好丰富

最后仲有万寿姜茶龙凤汤圆,好重姜味好正,食完全身都暖笠笠,完美作结!