呢间江浙菜隐藏系西九文化区,夜晚嘅西九别有一番恬静,行到入餐厅个份禅意都令人个心更加平静🧘🏻‍♀️ 镇江肴肉 ($98) 绝对系今餐饭嘅MVP,净系摆盘已经好吸引😍 肴肉肥而不腻,而且食落几香,加埋卤冻同镇江醋就啱晒🤙🏻 四喜烤麸 ($98)嘅调味都唔会太咸,烤麸索晒酱油嘅精华,亦都唔会好油,仲有啲冬菇、木耳,整体都唔错🤪砂锅云吞鸡 ($328/半份) 无谂过半份上枱系咁大份😳 原个砂锅上枱后,店员会帮手拆骨再分入一个个碗到,食起嚟都好方便✨ 云吞皮好滑,咬落去馅料颇香,鸡肉亦都唔会好干柴,鸡汤都好清甜,饮落暖笠笠🥰 原煲咸肉菜饭 ($238) 热辣辣,上枱仲系滋滋声,听到都流晒口水🤤 火腿咸香十足,但整体比较油腻~总括嚟讲,呢一间中菜都几精致,而且环境望住海景,一边用餐一边有种终于可以放松落嚟嘅感觉💆🏻‍♀️