2024-09-19 191 浏览
放工必定要食好西慰劳吓自己~长沙湾泰国嘢, 店细细但坐爆人~ 平日夜晚都要排队等位,肯肯定系好好食~ 我又点可以错过!睇完menu,叫咗三样~ 船粉牛颈脊蛋面⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️粉底可拣米、金边粉、蛋面~ 平时比较少餐厅有蛋面可供选择,于是就拣咗蛋面啦~ 绝对无拣错,面香弹牙~ 而船汤浓郁鲜甜,大大碗又材料丰富,有香叶、通菜、芽菜、甘香可口脆炸猪油渣等 😋 加上新鲜牛颈脊嫩肉油甘,香气十足👍🏻青柠梳打⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️虽然已入秋,但天气非常热~ 要一杯青柠梳打清暑解渴~ 芒果糯米饭⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️食泰国嘢,甜品必嗌芒果糯米饭~ 三个小杯一排放在小木板上,而每杯皆以两块鲜甜芒果加斑斓叶装饰,非常精致~ 隔离枱见到,都决定要嗌,点知店员话无晒芒果 🥺 所以要食一定要早啲去!糯米饭双混合,有白糯米、紫糯米、颜色配搭得好靓,淋满椰汁,入口甜暖软糯 🤩 所以极力推介,要食要食要食!
放工必定要食好西慰劳吓自己~

睇完menu,叫咗三样~

船粉牛颈脊蛋面⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

青柠梳打⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
虽然已入秋,但天气非常热~ 要一杯青柠梳打清暑解渴~

芒果糯米饭⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

2024-09-12