餐厅: 紫竹林素食
资讯:

2017-09-07 1980 浏览
同同事去食私房菜素食,食物好精致感觉到厨师的用心制作。味道很好,有清淡,有浓味,有松脆香口,咁多味菜的组合,感觉上特别用心组合迷网榴梿脆,超好食,外面似系粉丝包裹炸香,非常酥脆,又唔系一般的榴梿酥,里面有多重口感,最突出当然系浓味的榴梿。和风野菜百合沙律,酸酸甜甜,百合特别鲜甜。汤好鲜,完全唔会因为冇肉而感觉寡。哩间餐厅系完全唔加味精,咁先厉害。豆腐,就好清好滑,对于喜欢哩种豆苗的我就岩晒,份量可以再多d就更加好,好好食黑松露烤鲍鱼菇,黑松露的香味,我钟意,鲍鱼菇够爽口,厨师好细心切好,稍微一分可以分开,唔使咁大块一次入口。叉烧,真系似叉烧味,香甜脆,黑色的系榄角,当然叉烧味又冇肉味,豆干系素食中必定食物。松子炒饭,饭炒得有锅气,粒粒分明,松子好香,口感丰富。雪莲桃胶糖水,雪莲系咪即系雪耳呢?😄桃胶煲得够软够火候。全部食物都不太油腻,食品精致,值得一试。

和风野菜百合沙律,酸酸甜甜,百合特别鲜甜。

松子炒饭,饭炒得有锅气,粒粒分明,松子好香,口感丰富。

雪莲桃胶糖水,雪莲系咪即系雪耳呢?😄桃胶煲得够软够火候。

全部食物都不太油腻,食品精致,值得一试。
2017-09-05
  • 迷网榴梿脆