2024-11-10
平时系中上环区呢边觅食都经过唔少次呢间西班牙餐厅,今次终于约朋友一齐黎食。我同朋友叫左两个lunch set食,每份包2个前菜+1个主菜+1个甜品,估唔到无论系前菜,主菜定甜品都好出色前菜我地简左Tuna Tartare、Chef’s Rusa、Gambas Al Ajillo、Ham Croquetter。我最中意系Chef’s Rusa,薯仔沙律+蛋黄酱+三文鱼子,连埋脆卜卜既多士一齐食,口感好丰富而且好夹。Tuna Tartare挞底涂满牛油果酱,上面铺满吞拿鱼粒,整得好精致而且味道一流。而Gambas Al Ajillo值得一赞既系煮得好入味弹牙,同埋帮你去哂壳食得好方便🙂↕️主菜就叫左Alaska Halibut同Truffled Beef Cheek。牛面颊面头铺满左黑松露片,肉质好嫩软腍腍,味道浓郁。而比目鱼煎得好香,淋满左龙虾酱&绿碗豆,清清地又几好食🤤甜品各要左一个,Coconut And Berries顶部既椰子cream好香滑,食落完全唔会腻