2014-05-02 2110 浏览
是为红日所以早已订了位, 我们五人点了:1. 冷盘 - 捞起, 应该有猪内脏, 鸡丝海哲..带点辣很惹味2. 服务员介绍o既黄金赛螃蟹, 卖相好靓, 不过我地觉得她的鲜奶蛋白吃起来好像太多粉, 不够滑而且味道怪怪的跟我地平时吃的不同...3. 海皇菜, presentation 同样精致特别...味道ok..没有太大惊喜 不过价钱就很非一般...($168)4. 烧鹅 - 服务员冇介绍错, 皮烧得很香口, 肉汁肥美~~正5. 姜葱生蚝煲 - d蚝好肥好大只同埋d姜葱爆香左食落好香..d姜葱好好食~~6. 铁板炒蛏子皇 - 上枱时好似睇show咁,服务员会搅到好似火焰烧蛏子咁..好壮观...唔止好睇..d 蛏子都好好食. 肉质新鲜弹牙~7. 炸芋泥带子 - 趁热食时外脆内软, 不错..不过酿在入面的带子就好似细左d同唔够滑..要食到2/3先食到.8. 有钱佬炒饭 (蛋白瑶柱炒饭) - 炒的干身, 又香..好味~9. 免费甜品 - 炸芋泥ball, 外皮烟韧, 不错
是为红日所以早已订了位, 我们五人点了:

9. 免费甜品 - 炸芋泥ball, 外
黄金赛螃蟹
烧鹅
海皇菜
炒蛏子皇
姜葱蚝
皮烟韧, 不错
题外话/补充资料: 原来此店是前至net 小人类主持罗贯峰开的.,我地临走时在店门见到他..还跟他打招呼~
2014-05-01
烧鹅