2023-11-21 218 浏览
星海荟位于利舞台广场5字,电梯大堂有专属电梯直达5楼,够气派之余,也方便摆酒😲一进入餐厅,就会被佢眼前漂亮嘅旋转楼梯吸引,有气派,适合摆酒影婚纱相。天花还有巨型吊灯!我们叫了川贝海底椰鳄鱼肉炖花胶汤、清蒸沙巴龙趸仔、砂窝鲍汁𫠒鱼鸡粒饭、半只脆皮烧鸡、啫啫马友虾干芥兰煲、蟹粉小笼包🤤川贝海底椰鳄鱼肉炖花胶汤🍲 $98川贝海底椰鳄鱼肉炖花胶汤用料十足,呢款汤有化痰止咳功效,再加上花胶,既鲜甜又够补😲清蒸沙巴龙趸仔🐟 $198龙趸虽然只有1斤,但都好多肉👍🏻 师傅亦都煮得刚刚好,唔会太老,配上蒸鱼豉油,好正🥹砂窝鲍汁𫠒鱼鸡粒饭 $198岀面的炒饭通常用料唔会太多,但系呢度嘅每一口都有好多章鱼和鸡粒。份量还要好足,适合三至四个人食🤤半只脆皮烧鸡🐓+啫啫马友虾干芥兰煲 $268这个是套餐A,方便想试多啲𩠌,但又唔想叫原本份量嘅食客👍🏻。脆皮鸡烧到皮脆肉嫩🤤,啲鸡肉亦都有锁住鸡油,好惹味🥹蟹粉小笼包😮‍💨最后,我哋点了一个最喜欢嘅小笼包,仲要系蟹粉🥹。小笼包皮薄,里面嘅猪肉和蟹膏好夹👍🏻,配埋入面蟹粉汤食😋📍星海荟 (利舞台广场) (铜锣湾)铜锣湾波斯富街99号利舞台广场5楼

川贝海底椰鳄鱼肉炖花胶汤🍲 $98

清蒸沙巴龙趸仔🐟 $198

砂窝鲍汁𫠒鱼鸡粒饭 $198

半只脆皮烧鸡🐓+啫啫马友虾干芥兰煲 $268

蟹粉小笼包😮‍💨

📍星海荟 (利舞台广场) (铜锣湾)
铜锣湾波斯富街99号利舞台广场5楼