2021-05-19 1538 浏览
朋友话呢间好食,不过地点有少少吊脚,位于长沙湾地铁站同荔枝角地铁站之间,所以一直的唔起心肝去试,不过今日终于试了,整体感觉都OK,顺系精致D的潮州菜,正想野,不过都坐得舒服。一行四人点了6样野︰卤水拼盘、川椒鸡、蚝饼、卤水鹅片、芥兰同埋椒盐鲜鱿。6样野最有惊喜就系个卤水拼盘,而当中又以个墨鱼最出色,可惜得4片,一人一片,另外豆腐都好食。川椒鸡同蚝饼都唔错,川椒鸡有炸珍珠叶拌碟,真系好开心,因为出面唔系好多地方食得到。蚝缾唔太油,D蚝都新鲜,不过略嫌唔够多,如果多少少蚝就更好了。卤水鹅片有水准,个卤水汁几好,够香,唔系一味得个咸字,鹅片就肥肥地,接受到。碟菜就正正常常啦,无乜特别野要讲。成晚最差就系碟椒盐鲜鱿,真系估唔到一个相对简单嘅菜竟然搞成咁,真心差。

碟菜就正正常常啦,无乜特别野要讲。