2025-01-04 154 浏览
农历年之前一定系同屋企人食餐好嘅,跑马地呢间西餐厅环境、食物、装修同服务都系高水准,里面系高档嘅西餐厅格局,非常有情调同屋企人过嚟食一定系难忘嘅经历!职员好有礼貌,耐心介绍每一个菜。佢哋水系冰岛出产👍🏻质素有保证职员好快就攞咗橄榄酸种面包俾我哋,除咗配黑醋橄榄油之外,仲有蕃茄味嘅忌廉酱,超好食!SEARED OMA TUNA呢个菜卖相非常之靓,吞拿鱼外面用火烧过,明显见到里面系生外层有少许熟,配Sourcream 、法葱,底部有酸酸地辣tomato sauces👍🏻侧边仲有啲吞拿鱼粒粒青瓜,成个感觉好fresh好好食。HOMEMADE TAGLIOLINI 原来佢哋嘅意粉全部都Homemade,配上葱花鱼子酱,师傅真系好大方超多鱼子酱🤩✨鱼子酱咬落去鲜香!BRAISED SEAFOOD呢个炖海鲜用上高质素食材,有石蚌鱼、花竹虾、波士顿龙虾配grattini意粉。石蚌鱼肉质厚得来软滑,入口大大啖肉。波士顿龙虾好靓,因为入边超多膏,肉身厚!第一次食grattini,本身以为好似饭🤣原来系超级有咬口弹牙嘅粒粒意粉,好得意值得一试。FULL BLOOD WAGYU OYSTER BLADE 超

HOMEMADE TAGLIOLINI

BRAISED SEAFOOD

FULL BLOOD WAGYU OYSTER BLADE
超级推荐👍🏻来自澳洲的M7和牛,拣咗Medium 的熟度,内里仲系粉红色肉质柔软且多汁,肉味浓郁,呢个系膊头位置,肉质细腻有咬口,超级好食!
FULL BLOOD WAGYU OYSTER BLADE

LOCANDA (跑马地)
跑马地源远街12号地舖