2023-10-17 173 浏览
喺尖东买完嘢揾地方食饭,谂住食吓西餐就试呢间。餐厅装修都几靓,坐位尚算舒适。店员服务有一点好系我地本身坐二人枱,食物唔够位放,佢将隔离无人坐的枱拉埋嚟畀埋我哋放饮品。至于其他comment见到话店员唔出声就收走枱上嘅吉碟/茶壸,系有发生,不过我哋倾紧计又无特别好介意。食物方面,应该呢个先系重点?我哋主菜点咗慢煮豚肉同带子长通粉、小食炸池鱼饮品拣咗蜜树茶同埋水蜜桃果粒茶。主菜带子长通粉不过不失。带子无煎到全熟软身,蕃茄汁底有蕃茄干喺里面。正常发挥。小食炸池鱼炸得唔错。配醋汁几好。然后重点来了。朋友唔食牛,所以我哋拣咗慢煮日本豚肉。见系慢煮谂住应该会几腍。结果…我形容为差啲硬过我条命…肉质偏干,唔使问有无肉汁,因为唔存在。一刀切落去我已经心感不妙,当然食落系干..未到肉干嘅..食咗两三旧我哋就放弃咗。差啲讲漏佢啲配菜,底下个薯蓉味道好似用粉开嘅即食薯蓉…旁边啲枝豆令我哋有啲问号..呢个配搭真系好咩?加上啲枝豆亦熟唔透😅全碟最正常系啲苹果蓉,但都救唔到件猪…最后系无影到相嘅蜜树茶同水蜜桃果粒茶。我推荐蜜树茶👍🏻壶上嘅热茶,香味同色泽都唔错。最后总结,试一次就够🙈质素比较参差,无法确定系一时失
食物方面,应该呢个先系重点?
香煎北海道带子配长通粉

小食炸池鱼炸得唔错。配醋汁几好。
炸池鱼

慢煮厚切日本四元豚肉

最后总结,试一次就够🙈质素比较参差,无法确定系一时失手定一般水准。不过呢个价钱仲有好多选择。
2023-10-16
炸池鱼