2015-10-11 1329 浏览
沾麵真中係徳美壽司隔離 係一條非常暗既巷仔 不過係呢附近搵食搵得多已經認得晒路😀舖面好暗 座位都唔算多 所以店面職員連收銀都係得三個👩🏻👩🏻👩🏻 我去既時候唔多人 但已經有少少忙唔過黎既感覺😓 點菜同加水都舉左幾耐手 要捕住佢地望過黎嗰一刹那🙋🏻講返沾麵🍜 依舊揀左凍面 可惜熱湯好唔耐熱 我都未食到一半已經凍左🙅🏻 湯亦唔舊濃 雖然濃又會俾食客話鹹話唔健康 但都唔洗稀到沾唔到汁咁喎😅 我揀lv.1辣係因為再揀辣d就要加錢 但我又唔覺得我需要加幾蚊要多d辣油喎😓沾麵今次我落左一湯匙既熱湯落去 唔會黏埋一舊舊👍🏻 不過d麵好似tangle咁 成日都夾唔到😔 麵係煙韌既 只係小麥香比較弱😐平時d筍同豚肉絲會放係麵嗰邊 呢度就放係湯入面😜 豚肉好乾好硬 比我想像既差太遠🙈 性價比唔夠高呀🙅🏻另外叫左燒牛舌同燒雞腎😀 日式餐廳既串燒大部分都冇乜驚喜 呢度亦都一樣😔 燒雞腎有少少燒過龍 而且調味既時候亦十分闊綽 鹹左少少 但落左檸檬汁之後 又酸又鹹就更加奇怪😗 燒牛舌不過不失 不過比起去韓燒日燒既牛舌就相形見絀😖 價錢亦比較貴😓

無限地獄沾麵 $88(LV.1)

燒雞腎