2021-04-13 3673 浏览
今晚同朋友encore荃湾呢间素年,之前都有来过吃lunch时段,今次跟朋友来吃晚市。餐牌基本上全日都是一样的,分别只在5:30pm前吃可以免加一,但入座时间就75mins。如5:30pm后入座,虽然要加一,但可以有90mins用餐时间。今次我同朋友好醒,book了位,因为晚上时间都好多人。门面好清新、简洁,餐厅内食客都好多。趁咁岩有食客用餐完,都补拍了一张餐厅内的环境,好舒服、光明、通爽的,坐得不错。除了环境唔错外,呢度既素食都好好味。其实唔讲,真系未必知是在食素中。因为真系好好味。我们点了两款主食。一款是不可能汉堡。汉堡都大大的,好多汁好好味。植物肉都好出色,其实吃起来都似是在吃猪肉咁,腍腍地好香身,好好味。衬埋d juicy汁,味亲一绝,burger内仲有蕃茄、火箭菜等等的配料。正呀。店员在下单时仲问了我跟朋友是不是分享食物,如是可以帮我们的burger一分为二,方便进食,店员好热心好好服务又细心,抵赞。除了burger外,仲有一大堆蕃薯条,好好味,好厚切,所以呢set burger with fries都好饱肚。另一个主食点上了肉酱意粉。蕃茄味香浓,而且酸酸的,十分开胃,令人想

今次我同朋友好醒,book了位,因为晚上时间都好多人。

门面好清新、简洁,餐厅内食客都好多。

我们点了两款主食。
不可能汉堡

一款是不可能汉堡。汉堡都大大的,好多汁好好味。

肉酱意粉

另一个主食点上了肉酱意粉。
蕃茄味香浓,而且酸酸的,十分开胃,令人想一食再食。意粉弹牙不会过黏,好好吃,混埋了蕃茄酱好正好惹味。

上面仲铺了大量素猪肉碎,所以吃起来又有肉的口感,味道好好,好有层次。
如果不说,其实会以为自己在吃一般的肉酱意粉。
每个主食还会配上一杯热的玄米茶或冻的伯爵茶。或可以加钱配上其他餐牌内的饮品都可。
玄米茶

我跟朋友都点了热玄米茶。
玄米茶好香唔错唔错,饮完仲可以再添加热水,非常好。
是晚用餐十分开心及满意。
2021-04-12
不可能汉堡