2022-01-05 176 浏览
📍素年素年呢间餐厅喺深水埗来讲都系一间经常会大排长龙嘅餐厅,听闻佢哋开业两年已经有四间分店到底有咩咁吸引呢?今日我终于黎潮圣‼️🤣🍔不可能TM汉堡包 $128我见好多人都赞佢个不可能汉堡包,唔知加咗TM唔知加咗呢两个英文字又有咩分别呢?首先呢个汉堡包仲配左蕃薯条🍟,包嘅内馅有火箭菜、纯素车打芝士、意大利黑醋、仲有不可能汉堡肉排🥩呢个不可多得汉堡肉牌有咩咁特别呢?佢系素肉黎架👍🏻从大豆豆根的血红蛋白萃取出「血红素」,仿照真实牛肉的血红素,在烹煮后会「出血」,并具有浓郁的牛肉风味😋肉类都唔会好似以前咁话好假 好难食,新猪肉可能就听得多,但餐厅就用咗不可能 依只牌子 其实食落口感同正常肉类都冇咩大分别🙌🏻蕃薯条超好食!好脆🤤蕃薯好甜,素食越嚟越流行、而我自己就系第一次食我觉得个味道好特别,简直就可以称之为一试就爱上👅🍛泰式青咖哩意大利饭 $88意大利饭入边有车厘茄、豆干、茄子、金不换、草菇等唔同嘅材料。令到食落去嘅层次感觉丰富😉青咖哩有少少辣,非常惹味🌶意大利饭软硬适中,加埋啲酱都唔会太笠👍🏻反而旁边嘅茄子好好食🍆,唔系煮到一pat嘢太淋,同时我觉得食材都好新鲜,好好食🤤☕️焦糖脆脆咖啡 $44
📍素年

🍔不可能TM汉堡包 $128

🍛泰式青咖哩意大利饭 $88

☕️焦糖脆脆咖啡 $44

呢杯咖啡本身唔会好甜,配搭埋上面嘅焦糖就啱啱好够甜🤭,咖啡当中亦用左燕麦奶做基底,饮落去有阵阵燕麦味,即刻觉得健康啲🤣同埋依杯只有冻饮选择 应该系要载住啲焦糖,唔洗咁快溶🧊

评分时间❣️ (最多五颗星,如不推荐会打交叉)
食物质素⭐️⭐️⭐️⭐️
环境⭐️⭐️⭐️