餐厅: 築地日本料理 (金百利廣場)
资讯:

2016-09-09 2798 浏览
呢幢大厦好多野食!八点几都仲系好多人排队搭lift上黎。最近减肥所以想食得清淡啲,最后叫左个素心司餐黎到发觉都几多款食物,不知从何食起,哈哈。沙律都几大碗,有唔同既菜。有几条好似粉丝既野,无味既,好爽脆!几中意呢个质感。淮山,即药丁因为本身唔中意食既关系,觉得麻麻,不过佢好爽口,无滑“生生”既野。竹炭冷面用个杯装几精致,面条爽口,唔好睇佢细细杯,其实份量唔少。黑糖糕唔系太甜,有黑糖既香味,唔“lime ”,冻冻地几好食!素寿司共有八件,寿司饭系用三色米整,味道同普通白米整既差不多,感觉好健康!未见过甘细只既茄子,好搞笑!已经浸左酱油,好入味。好香松露味!菌够爽口!吞拿鱼好够味,配上少少葱更香!好味!最中意食系呢件鹅肝寿司。本身以为系豆干之类整,但食落好香,好浓味,外边炸到脆脆,入面好林,几有口感!寿司卖相好特别,有心思,基本上唔需要点豉油。呢个餐女仔食好够饱,但男人可能要叫多少少其他野。有时食下素都几好,感觉健康左,哈哈
黎到发觉都几多款食物,不知从何食起,哈哈。
沙律
淮山,即药丁
淮山
竹炭冷面
用个杯装几精致,面条爽口,唔好睇佢细细杯,其实份量唔少。
竹炭冷面
黑糖糕
唔系太甜,有黑糖既香味,唔“lime ”,冻冻地几好食!
黑糖糕
未见过甘细只既茄子,好搞笑!已经浸左酱油,好入味。
茄子寿司
好香松露味!菌够爽口!
松露什菌寿司
吞拿鱼好够味,配上少少葱更香!好味!
吞拿鱼寿司
鹅肝寿司
寿司卖相好特别,有心思,基本上唔需要点豉油。
松露什菌寿司
吞拿鱼寿司