2024-06-25
-好耐冇去过湾仔打卡 今日去到系蓝屋附近既一间素食餐厅❤️一入门口就感觉好舒服又宁静 间处处都绿意盎然 仲有好多唔同种类的植物点缀🥰跟住又有一个又高又开扬的餐厅空间 真系好令人放松 同埋素食餐厅近年越黎越普及化😉全日早餐💰$138最特别就一定系扮牛肉汉堡扒既素豆 咬开有劲重既豆味 同埋佢真系做到好似牛肉咁 有熟成既分层🤩另外有咸牛油半熟蛋 蛋黄浓郁滑溜~ 香草烤菇 咬落个肉质又鲜嫩多汁🤓牛角包窝夫!! 劲重牛油重味同埋好酥脆💯分!仲有特别一提用左紫薯饼 炸衣好薄唔油腻 入面系紫薯加栗子带番d口感出黎😝四重芝士Impossible Meat酱流心蛋扁意粉 (套餐)💰$148是日餐汤南瓜蓉汤 饮得出南瓜打碎搞成蓉 好绵滑 好重南瓜味系真材实料 作为开头汤 有惊喜😍川辣杏鲍菇有时候觉得菇仲好似好味过食肉 好多汁 虽然粉系辣 但菇既汁好甜 完全中和番🤓四重芝士Impossible Meat酱流心蛋扁意粉意粉质地细滑Q弹 虽然系素肉酱 但食落真系同肉酱一模一样 好劲😱😆D芝士劲拉丝 可以拉到劲长 同埋份量好多 绝对够食😋冻美式咖啡+💰$19入口即时感受到浓郁香醇嘅咖啡味 但饮落又冇咁浓烈 反而带
好耐冇去过湾仔打卡 今日去到系蓝屋附近既一间素食餐厅❤️
全日早餐💰$138
牛角包窝夫!! 劲重牛油重味同埋好酥脆💯分!
是日餐汤
川辣杏鲍菇
四重芝士Impossible Meat酱流心蛋扁意粉
D芝士劲拉丝 可以拉到劲长 同埋份量好多 绝对够食😋
冻美式咖啡+💰$19
入口即时感受到浓郁香醇嘅咖啡味 但饮落又冇咁浓烈 反而带有一丝清新微酸 作为一日既开始 真系good morning🌞
芒果热情果沙冰+💰$23
呢杯芒果热情果沙冰真系劲解渴🤪 出面劲热 一饮落口 真系透心凉😌 入口芒果味十足 后劲先带出热情果既甜味✌🏻
OVO CAFE
📍湾仔湾仔道1号地舖