2019-07-17 1361 浏览
咁呢日呢我哋一台人就有八个啦,预先book定呢一度食素菜。咁就安排左我哋入一间客房,里面有两张大枱,中间有个屏风隔开。 系一啲好新式嘅中餐嘅素菜, 唔再系食𠮶啲豆粉啦𠮶啲用豆品整嘅斋啦,一嚟冇咁多色素,二来唔系油炸嘅健康好多咁其实就预先安排好餐单,去到齐人就有得食。咁总共好似都有好多道菜食完之后其实都好饱好好食。咁讲返每一道菜啦,我觉得最惊艳就系𠮶寿司同埋炸素蚝天妇罗。 𠮶个寿司真系同出面食嘅日本餐厅嘅寿司有得费,啲饭软硬适中个紫菜好香。如果天妇罗里面𠮶只蚝真系好有鲜味,我真系怀疑紧自己系咪食紧素。 另外𠮶度冬瓜酿其他馅料, 同埋大啡菇都好好食,同出面好多中餐厅比,明显好食好多,而且冇咁油腻。我最估唔到嘅仲有一道咖喱鱼蛋,鱼蛋嘅质地同埋味道真系同平时食开嘅鱼蛋一模一样,一咬落去果下真系吓亲我,因为真系超似。成餐饭比我嘅感觉系食得好舒适,而且系一间客房入面,个感觉都比较私人啲。食物嘅质素都唔错都几有惊喜。