2020-03-17 699 浏览
Kind Kitchen系Green Common旗下既高级少少既餐厅,餐牌同Green Common比会有多啲选择,而且仲全部菜式都系冇蛋奶既纯素,vegan们唔洗check啲小标记有冇蛋奶,食都食得舒服自在啲。午餐有set lunch拣,可以配汤或者沙律。今次个汤系南瓜汤,好creamy,唔错。拉面有三款,其中两款主打新猪肉,我就拣左冇植物肉既白龙拉面。唔加植物肉,改用整全食物,有豆腐、菇、莲藕同菜等等,系真真正正既蔬食。个豆乳味噌汤底都好好味,不过就稍嫌唔够热,拉面都系热辣辣咁食系最正。植物肉主要都系吸引食肉兽去试下食少啲肉类,为佢地提供替代品。但有时去得食素,反而会预左系去食下菜呀其他蔬果咁。Kind Kitchen既好处系照顾到以唔同心态食素既人,令素食可以变得更普及。

白龙拉面