2012-02-29
肥牛一向都系做独行侠~ 不过今次肥牛就一行八个人一齐去食素~ 本牛虽然好肉, 不过我系一只杂食牛来既, 素, 紧系欢迎啦~一行人上到去黄金广场八楼, 多人到....睇来应该真系好似朋友咁讲好好食咁㖞, 唔系都唔会咁多人来食~ 好在朋友既同事订左台, 我地可以好快就有位 (不过都要等左一阵)我朋友话难得来到, 就一于啰将卡片等如果好食下次想再来时可以知位置, 点知LEE将片就有D奇妙既功用~请睇题外话一行人叫左十一样野, 九菜一汤一饭, 真系几大堆头, 庆高彩列地期待住D送既来临.带头跑出既系 : 秘制沙拉骨口感似没有骨同软骨既咕噜肉, 很软 , 沙拉汁覆盖在素肉上, 每啖咬起来都有沙拉汁的美味, 唔错!之后就来了一牒沙哆羊肉串, 味道很平凡, 但是就是很平凡, 才不平凡哦! 佢系素来哦! 沙哆汁很够味, 食起来很令人想食完再食, 不过差唔多$10一串, 平贵就见仁见智.之后来了个四季豆, 里面混有好多榄菜干, 配起四季豆一起食, 味道很好, 但是就没有什么特别罢了.这牒菜系九牒之中我觉得最好食既, 牛柳做成一片片似午餐肉既SIZE, 用佢来圈起芦笋同配菜, 之后再淋上烧汁, 可能因为烧
另外仲有牒吉列炸蚝同南瓜鱼腩煲 , 吉列炸蚝既外面同一般既差唔多样, 味道无咁大蚝味, 但是也很不错, 满似的, 鱼煲用料足, 特别是佢既素鱼腩, 你唔讲真系估唔到系素既, 不过两味菜都因为我只可以UPLOAD八张相, 所以没能给大家看一下了.另外仲有个汤, 个人没觉得有什么特别之处, 美其名系鸡丝翅.....但是味道只系一般酒席食既水准.....或者可能咁都算系鸡丝翅既STANDARD吧?
食完之后佢地仲送埋一人一碗红豆沙, 很得很满足, 不像素菜的素菜真的令我很惊喜, 下次会再同FRIEND一齐坎
题外话/补充资料:
我地埋单时个侍应小姐问有没VIP卡, 我地本来话无既, 不过后来佢见到之前系入口啰卡片哥个FRIEND放系台面将卡, 就话系哥张, 最后全单九五折, 虽然九五折唔系多, 不过都够买个M记套餐啰, 将卡佢地就咁放系门口带位COUNTER哥度, 唔知佢地会唔会比你随便啰 (我朋友系佢地无人时啰) 不过大家去食之前如果可以啰到就记得啰返张哦~