2022-08-31 1245 浏览
最近有个下午茶梦🤣好想食呢啲hightea下午茶同朋友影吓相丶吹吓水~今次嚟到尖沙咀一间酒店嘅餐厅,佢哋嘅下午茶定期会更换主题,推出嘅款式同系列都好靓,吸引咗唔少人特登过嚟打卡😝🫶🏻💜蝶舞翩翩💜甜点法式蝴蝶酥蝴蝶龙须糖上多啤梨蛋糕卷蝶豆花啫喱英式松饼配上多啤梨酱及凝脂奶油✨呢个下午茶系列名副其实充满左蝴蝶嘅元素,而且采用嘅颜色都好靓紫色粉红色颜色,呢啲女仔一定好钟意🥰✨甜点嘅部份都觉得做得唔错,蝴蝶酥酥脆,龙须糖比较少有,几有特色,但就有少少黐牙😮蛋糕卷同啫喱卖相好靓,味道正常,普通甜点🍮英式松饼有少少太硬 但牛油香味都几浓😗💜咸点脆炸蝴蝶虾配芒果莎莎日式酿饺子鸡翼照烧牛肉刈包烟熏三文鱼慕斯配三文鱼籽番茄水牛芝士✨呢个下午茶甜点同咸点嘅数量比例几平均,而且咸点都唔会求其hea你𠮶种😂蝴蝶虾造型得意,味道几好😌 饺子鸡翼特别,不过有少少太重口味🤨我自己就最钟意烟熏三文鱼🍣卖相几得意😎细细粒,咁咬落去充满咗烟三文鱼嘅香味,几好食~✨帮衬呢个下午茶会包嘢饮🧃如果好似我哋叫咗特饮嘅话就要加钱,𠮶日我哋就试咗蝶豆花梳打同埋荔枝梳打😚✨整体我会钟意甜点多个咸点,可能我本身就钟意甜食啦😂我觉得佢哋做

💜蝶舞翩翩

日式酿饺子鸡翼
照烧牛肉刈包
烟熏三文鱼慕斯配三文鱼籽
番茄水牛芝士

✨整体我会钟意甜点多个咸点,可能我本身就钟意甜食啦😂我觉得佢哋做得好嘅系,虽然唔系大酒店嘅下午茶,行嘅价钱都比较平民,但系卖相几靓同埋钟意佢定期会转唔同主题吸引客人!!见佢另一款仲有摩天轮系列都好靓,有兴趣都可以去试吓😜

✨卖相就好靓啦,不过食物质素就正常,但系我觉得计埋价钱讲都绝对系好嘅一个选择!
  • 下午茶