2021-12-16
酒吧街尾有一间打卡cafe呢间紫色既cafe我bookmark左今日终于食到外面紫色嘅外观唔算显眼、但内里真系好靓一入门口有个千秋嘅打卡位、真系女孩子必打卡位置,舖头好多嘅紫色,仲有好多花花,连天花板都布满咗紫色嘅花做装饰,连圣诞树都系紫色㗎。今次想试吓啲意粉,当然唔少得我最钟意嘅蟹柳明太子意粉啦🍝我想讲佢个明太子意粉真系劲香,仲要好多嘅蟹柳,每一啖都食到好爽口嘅蟹籽。忍唔住比平时食得多,因为佢真系好食😋另一个意粉叫咗大虾蕃茄意粉🍝佢嚟到都好够热,而且好香。如果食咗明太子先我会觉得佢有啲比较,因为个人比较喜欢明太子,但其实佢系好浓郁嘅蕃茄味,仲有两只虾。饮品方面当然要饮佢推介嘅人气之选❤️🔥蔚蓝星空雪,个卖相好似云一样,系好靓嘅。而味道方面佢系椰子味,好浓郁嘅椰子味,味道唔错。钟意饮紫薯嘅我当然叫紫薯波波鲜奶,佢系紫薯鲜奶再加咗椰果。佢嘅椰果份量好多,而且唔会好甜,因为佢系鲜奶来讲紫薯就会冇咁浓,比较清新既味。相对于其他Cafe意粉都要呢啲价钱嘅时候,我会觉得佢呢间好合理,因为佢嘅意粉真系好大份。
呢间紫色既cafe我bookmark左今日终于食到
外面紫色嘅外观唔算显眼、但内里真系好靓
今次想试吓啲意粉,当然唔少得我最钟意嘅蟹柳明太子意粉啦🍝
另一个意粉叫咗大虾蕃茄意粉🍝
饮品方面当然要饮佢推介嘅人气之选❤️🔥