2021-11-04 129 浏览
朋友话备长星期五六日好难book,今次自制holiday mood 我哋平日晚餐去食,七点到但都8成full house.烧白鳝-突登影侧面,超厚超肥美的白鳝!要分开两啖先食得哂-鱼皮非常薄脆,连肉咬落好有层次烧牛舌-亦系非常厚切,三旧都同样地厚-好juicy 一啲都唔干,师傅烧攻了得!荔枝猪肉卷-清甜的荔枝加上烧得香口的豚肉,非常撘的组合。每次居酒屋必点!自家制免治鸡肉捧-烧到微焦,好香鸡油鸡肉味-沾住日本生鸡蛋食,有另一番风味明太子鸡翼-烧到外面香口但内里仲锁住到鸡肉汁,配埋微咸微辣的明太子,大满足!烧蚝-有几种口味,姐同朋友拣左一蟹籽一味噌-味噌味浓,第一次配蚝食,几特别的食法-蟹籽呢款有惊喜,里面有蟹柳丝同忌廉,仲有上面一大匙的蟹籽,衬上主角蚝海鲜味好重温泉蛋牛油果沙律-每样食材都好新鲜,牛油果份量多,加上大量麻酱,好清新好健康

烧白鳝
-突登影侧面,超厚超肥美的白鳝!要分开两啖先食得哂
-鱼皮非常薄脆,连肉咬落好有层次
烧白鳝

烧牛舌
-亦系非常厚切,三旧都同样地厚
-好juicy 一啲都唔干,师傅烧攻了得!
烧牛舌

荔枝猪肉卷
荔枝猪肉卷

自家制免治鸡肉捧
-烧到微焦,好香鸡油鸡肉味
-沾住日本生鸡蛋食,有另一番风味
自家制免治鸡肉捧

明太子鸡翼
明太子鸡翼

烧蚝
-有几种口味,姐同朋友拣左一蟹籽一味噌
-味噌味浓,第一次配蚝食,几特别的食法
烧蚝

温泉蛋牛油果沙律