2023-01-15 198 浏览
一向都好钟意饮汤, 平时周围都有中汤饮, 西汤净系得一间地铁连锁店Pret既选择..唔平,仲无咩汤料,冬天想食暖笠笠既野成日谂起汤~今日试到suppe既牛尾汤,果然系皇牌,好足料,大大碗,牛好味,又有淡淡香草味,好浓郁,好正~加牛油「yamm」包食一流! 热辣辣!小店好有诚意~$58 咁大碗~本身都惊唔够饱,原来+$20 就有Bakehouse sourdough面包同冷泡茶.平时去亲bakehouse都大排长龙,西式汤配包真系好夹,仲有牛油同面包粒..冷泡桂花茶好有惊喜,好清香!$20真系要加,个精粹系面包点汤,点都要加埋先最match~试食左鸡心豆汤,都有d惊艳到,平时唔食chickpea既我都觉得几好饮,下次再试下..

红酒牛尾汤配Sourdough
2023-01-14