2023-01-29
终于可以试到呢个非常有名气数一数二嘅香港Pizza店😚之前试过book两次但都太迟full house了🤣餐厅系食正宗意大利拿玻里pizza 曾经入围亚太区top 50 pizza🍕👏🏻今次终于食到好兴奋🤩餐厅气氛好好 员工亦好有善 好适合happy friday/ weekend黎聚餐🍾想食嘅记得早啲book🥰-🍕Diavola By Giovanni ($195)先讲面团质感不得了😌拿玻里风味嘅Pizza好有口感 虽然系薄批 但唔会有种食咗阵风好空虚嘅感觉 批边香脆之余 烟韧口感尤其突出🥰我拣呢款味道系经典嘅配搭🍕罗勒叶 红酱 黑毛猪辣肉肠等等🤤bufala cream有点轻乳酪嘅质感 唔会滞腻但又加咗啲顺滑嘅口感😌整体好好食 推介🥰-🍕Montanara ($145/4 pcs)Classica | Pistachio | Tartufo | Speck Di Bufalo其实佢系一种拿玻里传统街头小吃 一个个炸嘅Pizza小面团 口感同样好烟韧 不过系充满空气感~可以搭配唔同馅料😌识落嘅味道我觉得似个好似阵风嘅咸嘅炸冬甩😆叫咗四款口味 当中我最钟意有黑松露Tartufo𠮶只🫶🏻
🍕Diavola By Giovanni ($195)
🍕Montanara ($145/4 pcs)
叫咗四款口味 当中我最钟意有黑松露Tartufo𠮶只🫶🏻松露味道比较突出 好香~质感较轻盈因为面团中央比较空心 但系因为油炸嘅关系油腻就会较为重🤫
整体好高质好满意!!另外想讲系连店员推介嘅白酒都好啱饮🥂下次一定会再嚟🤍