2019-04-26 171 浏览
Diletto地點好方便,係尖東,P出口行少少就到。餐廳環境好清靜,枱與枱中間唔會太近,周圍有花草裝飾,比人好清新嘅感覺,唔焗促,好舒服,可以好寫意咁用餐。 點菜後送上烘得剛剛好嘅麵包,暖笠笠,配上我最鐘意嘅意大利醋,可以食好多,但要留肚食主菜。話明係7周年,當然唔少得飲杯香檳慶祝下啦~~~前菜有蟹肉凱撒沙律,蟹肉要花少少功夫拆殼,好新鮮。我地分別點了龍蝦湯及蘑菇湯,龍蝦湯湯味濃相對蘑菇湯有點失色,無乜蘑菇味,亦唔夠creamy別外仲有幾款前菜,十分精緻。來到主菜,有Barrramundi Fillet魚柳及Rib Eye Steak牛扒點左5成熟,有3款調味料跟住:燒汁、芥辣、鹽。牛扒肉厚,切開時已有豐富肉汁流出,肉質鮮嫰,唔點任何調味都已經好好食,如果要配上調味,個人比較中意燒汁。至於魚柳,唔好睇件魚柳細細塊,其實有2塊,好嫩,煮得剛剛好,配埋其他蔬菜配料,份量好充足,味道略淡,如果有D汁點下就好~~~甜品點了心太軟,可以預先ORDER係甜品碟上寫字。心太軟上枱時,我地用左好多時間影相,預左D流心會因為蛋糕本身嘅熱力而變硬。點知我地影完相,10分鐘過後,切開心太軟,朱古力仍然好澎
Diletto地點好方便,係尖東,P出口行少少就到。

前菜有蟹肉凱撒沙律,蟹肉要花少少功夫拆殼,好新鮮。
蟹肉凱撒沙律
我地分別點了龍蝦湯及蘑菇湯,龍蝦湯湯味濃
龍蝦湯
相對蘑菇湯有點失色,無乜蘑菇味,亦唔夠creamy
蘑菇湯
別外仲有幾款前菜,十分精緻。

牛扒點左5成熟,有3款調味料跟住:燒汁、芥辣、鹽。
Rib Eye Steak

Barrramundi Fillet
甜品點了心太軟,可以預先ORDER係甜品碟上寫字。
心太軟
心太軟上枱時,我地用左好多時間影相,預左D流心會因為蛋糕本身嘅熱力而變硬。點知我地影完相,10分鐘過後,切開心太軟,朱古力仍然好澎湃咁湧出黎,配埋雪糕一齊食,一熱一凍,為晚餐畫上句號。
2019-04-11
庆祝纪念