2021-03-29 3024 浏览
之前同事带过我去三圣村食海鲜,难得同老公响黄金海岸Staycation,就同佢去食海鲜,睇见呢间响Openrice 评语唔错 (好过我上次去𠮶间),于是去试试唔同嘅口味。我地先去海鲜档买海鲜,买咗四样野,共$960。花甲唔错,大大只,无沙,个味呢?几特别,好香酒味,但又唔系好食到追住食蒸海鲜最稳阵,鲜甜!姜葱蟹都无问题,但好似争少少,唔够野味...最贵嘅赖尿虾!味道上唔到赖尿虾度,做出嚟嘅肉质有欠鲜嫩,香茅味只系响腰果度食到,好失望~除咗四个海鲜,再加咗一樽啤酒同通菜。通菜炒过龙,偏黄同林,啤酒无得错啦? 都唔系架,埋单计咗两樽!全单$56x ,因为碌咗咭先见到,佢地退返$2x 现金俾我地 (1樽啤酒嘅错,无退加一)。简单d讲,贪得意试下~可以!但一定无下次!
我地先去海鲜档买海鲜,买咗四样野,共$960。
白酒忌廉煮花甲
蒜蓉粉丝蒸蛏子
蒸海鲜最稳阵,鲜甜!
姜葱炒蟹
姜葱蟹都无问题,但好似争少少,唔够野味...
香茅赖尿虾

简单d讲,贪得意试下~可以!但一定无下次!
2021-03-26
庆祝纪念