2024-11-09
铜锣湾性价比最强关西风寿喜烧🥩「寿喜・关西」系铜锣湾耀华街,Menu好简单有3个set,由最平$168-最贵都系$288免加一,食到最高级都系$300有找!咁抵食梗系受欢迎,餐厅座位唔多,大约坐到20人,真系要一早book定位‼️如果Walk in,我见平日晏昼三点我食完就有位喇😂套餐有前菜、野菜盛合、十胜产A4*和牛(三个餐唔同级数,最平精品赤身⏩️ 特选肩胛⏩️极上肉眼) 、兰王蛋 、日本米饭或赞岐乌冬、甜品,都好丰富。我哋要左特选肩胛同极上肉眼,特选肩胛就比较有口感👍🏻油脂分布无极上肉眼咁澎湃,但系肉味都好浓郁,都好够食!极上肉眼就一大片,油脂感十足,再点埋兰王蛋浆食,好香滑😍食完肉先一次过食蔬菜,索晒啲汁好入味!最后甜品仲有蕨饼,分别有抹茶、黑糖两只味,超级满足🥰💯「寿喜·关西」的啤酒杯专门以零下-30℃的雪柜冷藏,啤酒杯系冻到有层冰🧊头几啖饮啤酒个阵,会饮到层薄薄的「啤酒冰雹」。啤酒温度keep住低温状态,一路食寿喜烧,一路饮冰冻啤酒系特别爽!📍寿喜・关西 (铜锣湾) 铜锣湾 耀华街16号地舖
套餐有前菜、野菜盛合、十胜产A4*和牛(三个餐唔同级数,最平精品赤身⏩️ 特选肩胛⏩️极上肉眼) 、兰王蛋 、日本米饭或赞岐乌冬、甜品,都好丰富。 我哋要左特选肩胛同极上肉眼,特选肩胛就比较有口感👍🏻油脂分布无极上肉眼咁澎湃,但系肉味都好浓郁,都好够食! 极上肉眼就一大片,油脂感十足,再点埋兰王蛋浆食,好香滑😍 食完肉先一次过食蔬菜,索晒啲汁好入味!最后 甜品仲有蕨饼,分别有抹茶、黑糖两只味,超级满足🥰💯
📍寿喜・关西 (铜锣湾)
铜锣湾 耀华街16号地舖