2024-02-26
环境舒适,大吧枱设计感觉彷佛置身喺日本居酒屋嘅氛围中。餐厅注重食物与酒嘅搭配,提供专业意见,帮客人拣适合嘅清酒。另外,餐厅会定期举办清酒课程,我去嘅当晚咁啱有活动,气氛非常热闹。雪柜有几过百款唔同嘅 Sake 只系400蚊位 Sake Free Style 畅饮 + 两姊妹凉皮麻辣料理简值就系辣得过隐welcome food 佐酒小菜 - cute cute猫猫型嘅咸点好creamy,伴紫薯蓉几好味风干火腿沙律佐四川风味酱 - 清爽沙律,风干火腿嘅咸香+四川风味酱嘅微辣味道相得益彰胡麻唐扬炸鸡 - 外脆内软又juicy,有d辣,几过瘾,点埋个胡麻酱味道更升华烧带子伴海胆汤 - 摆盘靓,烤带子弹牙,海胆汤鲜甜幼滑够creamy忌廉芝士明太子厚油扬 - 我本身以为系烧豆腐,点知原来里面夹住芝士同明太子,咸咸脆脆够芝味,口感丰富白虾唐扬 & 烧鳕鱼干 - 热香脆送酒一流 - 每次去居酒我都必叫,同 sake 配合劲夹炭火串烧以独特嘅炭烧风味,搭配独特酱汁,味道非常美味。试完炭火串烧套餐后,觉得佢地嘅串烧好有水准,所以又点咗其他串烧,包括牛筋煳麻烧、鸡心喉、鸡心、自家制月见免治鸡肉棒和烧高菜白
炭火串烧以独特嘅炭烧风味,搭配独特酱汁,味道非常美味。试完炭火串烧套餐后,觉得佢地嘅串烧好有水准,所以又点咗其他串烧,包括牛筋煳麻烧、鸡心喉、鸡心、自家制月见免治鸡肉棒和烧高菜白鱼饭团
酒后,饮返个轻盈而浓郁够地嘅鸡白汤,令我感到舒缓同添加一个圆满嘅结尾