每次经过附近都俾佢蓝绿色嘅店面吸引💙 今日终于有机会放工食个晚餐🌙 里面嘅装修拘谨好舒服有种法式小酒馆既气氛又不失优雅🥃 食物方面好有法国正宗既口味🇫🇷喺传统嘅法国口味上面加添左现代既手法值得一试 🎨 配上佢哋既红酒同白酒黎个晚餐真系好有去左巴黎既感觉🗼⭐️ Pissaladiere 🍞喺法式嘅Foccacia上面用橄榄同焦糖洋葱调味🧄 口味微甜好开胃加上鳀鱼既点缀🐟 咸香好有层次⭐️ Salade de Haricot Verts Croquants 🫛法边豆口味好爽脆💚 配上蘑菇同果仁调味唔会太重🥜整体感觉好清新有田园感🥗⭐️ Ceviche de Peche du Jour 🍣Ceviche既口感好新鲜值得一赞🌊调味鲜中带辣好有层次好有刺激感🌶️⭐️ Souris d'Agneau & Legume Rotis 🐏原块羊膝真系好有农家风味🌾 煮得非常入味而且入口好淋😚 本身仲惊会好骚但系香草嘅香气一打开个盖已经扑鼻而来🌿 完全没有一点骚味🤩⭐️ Joue de Boeuf Confite au Vin Rouge 🥩红酒慢煮牛脸颊同样系好经典既法国菜色🥩🐮红酒嘅香气同牛肉味好平衡🍷 薯蓉同样
Pissaladiere
⭐️ Pissaladiere 🍞
Ceviche de Peche du Jour
⭐️ Ceviche de Peche du Jour 🍣
红酒慢煮牛脸颊同样系好经典既法国菜色🥩🐮红酒嘅香气同牛肉味好平衡🍷 薯蓉同样幼滑Creamy好满足 🥔
Profiteroles
⭐️ Profiteroles 🥠
法式传统嘅泡芙松脆得来都好讲究技巧🍰 配上云呢拿雪糕同埋朱古力酱同Whipped Cream🍦 滋味得黎好邪恶🍫
Pissaladiere
Ceviche de Peche du Jour