龍亭

Lung Ting Teppanyaki
2024-10-06 376 浏览
最近我去咗一间好出名嘅铁板烧餐厅,佢经常好full,真系book到好耐终于比我book到啦😊😊首先,我试咗佢哋嘅黑毛豚肉,🥹个豚肉真系鲜嫩多汁,煎得好好,外层微焦,内里保持住肉质嘅原汁原味。😍咬落去油脂与肉质结合得恰到好处,令人想再多食几块。🤪再之后就系A5和牛五成熟,😍呢个真系无话可说!肉质极品,入口即化,完全冇任何筋膜,味道浓郁,搭配少量蒜粒就已经好好味,仲有一个解油腻嘅蘑菇头,系用萝卜去做嘅,仲有手磨嘅芥末,真系一啲都唔辣😆😆真系唔需要太多调味,和牛本身就已经系一个极品🥰👍🏻然后,我试咗新鲜生蚝,😉佢哋嘅生蚝好新鲜,海水味十足,配上少少柠檬汁,真系一口下去,感觉好清新,绝对系开胃之选。😚烧鹅肝配苹果蓉亦令人印象深刻,鹅肝烧得刚刚好,🥹外脆内滑,加上甜甜嘅苹果蓉,口感非常丰富,甜中带咸,整体平衡得好好。🥰鲍鱼就更加唔使讲,鲜味十足,配搭少量酱油,咬落去肉质弹牙,完全冇腥味,真系令人惊喜。😍而帆立贝烧配蝶豆花空气感泡沫酱,更加惊艳,泡沫酱清新,带有一点淡淡嘅花香,与帆立贝嘅鲜味相得益彰。😛最后,我哋仲试咗海鲜炒饭,饭粒分明,炒得非常香,海鲜新鲜,真系一碗完美嘅炒饭,食完之后完全无负担

🤪

最后,我哋仲试咗海鲜炒饭,饭粒分明,炒得非常香,海鲜新鲜,真系一碗完美嘅炒饭,食完之后完全无负担。😉😉☺️

我已经谂定下一次食乜嘢啦😛😛