2024-10-28 0 浏览
今日同朋友庆祝升职,所以就拣咗呢一间喺铜锣湾嘅铁板烧佢喺地铁站行过去大概都系5分钟嘅距离,我觉得都非常方便,而且位于铜锣湾中心,之后想过去大坑饮杯嘢都非常快捷!餐厅喺皇室堡广场隔离非常容易揾到,而且系顶楼,可以尽览成个维港嘅景色真系一路食饭一路有靓景睇冇得输!✨矶煮鲍鱼, 鲍鱼非常入味,而且好大只,我本身都好钟意食鲍鱼,所以都几钟意呢一个煮法嘅鲍鱼呢一个系日本嘅煮法喺出边都好少地方可以食到. 而且餐厅喺鲍鱼下边加咗自家制嘅大根,口感都几清爽几好食!✨刺身三点,包括有池鱼中拖罗同埋秋刀鱼,而家秋天呢一个季节食就最好食,秋刀鱼非常肥美,而且鱼味浓郁又香, 钟意食秋刀鱼嘅朋友唔可以错过!中拖罗非常肥美,而且油香非常丰富,我本身都非常钟意食吞拿鱼。觉得佢吞拿鱼嘅质素同日本𠮶啲简直系一样。加埋餐厅自家制嘅Wasabi, 正!✨香煎鹅肝。鹅肝嘅味道非常好食,而且绝对冇苏,加埋多士同埋餐厅特别条配嘅酱汁,简直系另一个层次,热辣辣香煎鹅肝真系非常好食!✨美国顶级牛柳,时间方便控制得好好见到牛肉嘅肉身都系呈现出粉红色睇得出餐厅喺烹调嘅时间控制得非常好,显得厨师嘅功架!美国顶级嘅牛柳本身味道同埋肉质都非常

✨美国顶级牛柳,时间方便控制得好好见到牛肉嘅肉身都系呈现出粉红色睇得出餐厅喺烹调嘅时间控制得非常好,显得厨师嘅功架!美国顶级嘅牛柳本身味道同埋肉质都非常鲜嫩,加埋餐厅粉红色嘅海盐。同埋干蒜片一齐食,令到成个口感更加多元化!

✨野生龙虾,餐厅用咗西澳龙虾,非常新鲜系喺鱼缸即刻拎出嚟,龙虾用返本身龙虾头嘅膏去烹调出佢嘅调味,简单嘅调味令到成个龙虾嘅鲜味更加突出,龙虾亦都非常爽口弹牙,食得出龙虾,非常新鲜,我同朋友对呢一个龙虾赞不绝口!

✨炒饭,厨师非常细心问我哋使唔使走蒽因为我同朋友都唔食葱,每一粒炒饭到粒粒分明,而且再加埋烟肉嘅香味令到成个饭嘅味道更加升华!简直系大满足!