2024-07-31 281 浏览
香港人生活节奏急速,有时真系需要慢慢休息,周末收工后同朋友去咗铜锣湾一间餐厅食饭。餐厅有好多打卡位,而且仲可以带宠物,感觉好relax……明太子薯条薯条炸得外脆内软,配埋明太子酱食好好味,真系食到停唔到口。西班牙火腿水牛芝士薄饼西班牙火腿好大片,舖满成个pizza,芝士焗得金黄,熔咗喺表面,薄饼厚度算适中,食落唔会好heavy。北海道海胆帆立贝幼蛋面帆立贝煎得几好,海胆都新鲜,幼蛋面份量比想像中多,值得一提嘅系酱汁都有浓浓嘅海胆味。开心果巴斯克芝士蛋糕蛋糕表面有开心果碎,蛋糕芝士味好浓,巴斯克嘅质感做得好好,开心果味反而唔算好突出。Signature Deluxe Chocolate Smoothie 饮品唔算好甜,但有香浓朱古力味,面头有新鲜嘅士多啤梨,饮落好fresh。柠檬姜蜜糖伯爵茶伯爵茶清清地,配埋姜蜜,朋友话佢好钟意。餐厅有好多打卡位,食物亦唔错,好适合大家同朋友一齐去chill。

明太子薯条

薯条炸得外脆内软,配埋明太子酱食好好味,真系食到停唔到口。

西班牙火腿水牛芝士薄饼

北海道海胆帆立贝幼蛋面

开心果巴斯克芝士蛋糕

柠檬姜蜜糖伯爵茶

伯爵茶清清地,配埋姜蜜,朋友话佢好钟意。