<Second Draft> 📍铜锣湾🔸红油虾饺 🤩 完全系超出我想像嘅level!绝 对 要 试!🔸少爷啤酒种类多多 🍻 来一个Pre-Happy Friyay铜锣湾饮嘢除咗耀华街之外,名店坊都系一个好嘅选择 😎 完全系型人之选嘅Location!一场嚟到,梗系要又食又饮啦!红油虾饺($98) — 超级无敌极度惊喜 🤩🤩🤩 「饺」唔掂咁好食!饺子皮包住虾饺胶,整个饺子嘅弹性程度高 🤤 再加上Buffalo sauce酸酸辣辣嘅味道,完全刺激左我地嘅味蕾 💚💛💚💛💚 一啖接一啖,好快就食晒个前菜。啫啫鸡翼煲 ($138) — 热锅上枱果阵仲系「啫啫声」 Jjjjjjjjjjjjjjj … (敬请自行幻想 💭)鸡翼食落去仲系好有弹性唔会过数,🌶️ 小辣味道十分之惹味!😎👍🏼大坑薯条 ($88) — 孜然粉嘅味道十分之强烈 🤭 好似食紧土匪鸡翼味薯条。薯条炸得好脆口,用嚟送酒简直系一流!鱿鱼捞粗 — 侍应介绍嘅daily spécial,个人觉得调味有啲重手,不过🦑鱿鱼炒得好滑好有弹性 😋少爷啤酒啤酒种类十分之多,所以我地饮左2 round先够尽兴 🍻🍻🍻 Peach Cey
<Second Draft> 📍铜锣湾

红油虾饺

Peach Ceylon IPA — 味道偏Fruity,比较适合女士嘅饮
Young Master Classic — 一如既往咁爽同容易入口 😎👍🏼
Citrine & Embarrassador — 酸酸地好㗳得过,饮落条食道好C伏
Si L American IPA — 好撚是但 🫢🫢🫢 少少苦过龙

最后,好老土咁同朋友抢住埋单 🤭 因为大家都用紧Standard Chartered张CX,舔尽佢嘅迎新里数 $1 = 1 mile ✈️

红油虾饺