2024-07-13
小编成日返学都会去黄埔食饭 今次介绍呢一间真系个个喺红磡读书嘅人都识…铭兴山西刀削面真系个个都识..😂 因为佢哋抵食又大碗🙈🙈.🐷冷拌麻辣猪颈肉刀削面小编唔系好食得辣 所以就走咗辣🤣 猪颈肉嘅份量有多而且口感爽脆 😍 成碗面大碗到根本唔系普通人可以食得晒😌.🐷热拌手撕鸡刀削面呢款小编系加咗超多蒜头🧄 因为佢哋嘅蒜香真系整得唔错 令到成碗面都劲浓蒜香味🫶🏻 鸡丝嘅份量多到不得了😌 所以真系可以话系啖啖都有👻 难怪咁出名同埋咁多人食呢一碗嘢仲要多蒜(学校劲多同学推介我食).🐷郊外油菜小编钟意呢间买刀削面嘅餐厅烚嘅菜🤣 因为佢哋有时有得食菜心 咁多款菜 里面菜心就系最正气嘅👻 而且其实出街食真系有时会唔记得咗食多啲菜🤣 所以叫返个菜平衡一下都好.🐷荔枝虾球之前去佢哋嘅分店食酸菜鱼嘅时候都食过佢哋嘅荔枝虾球 睇落去好似一粒荔枝咁样 红当当嘅外皮😆 做得唔错然后里面嘅虾肉应该系做得出色 口感好爽 又弹牙😌👻.🐷流心红糖糍粑红糖糍粑嘅份量真系好多 真系要几条友嚟先食得晒 外皮有好多黄豆粉 而且口感好松脆 红糖糍粑有一样嘢好值得赞嘅就系唔会令人觉得油淋淋除此之外 入面嘅红糖亦都系好澎湃 但又唔会令人
铭兴山西刀削面真系个个都识..😂
因为佢哋抵食又大碗🙈🙈
🐷冷拌麻辣猪颈肉刀削面
🐷热拌手撕鸡刀削面
🐷郊外油菜
🐷荔枝虾球
然后里面嘅虾肉应该系做得出色 口感好爽 又弹牙😌👻
🐷流心红糖糍粑
除此之外 入面嘅红糖亦都系好澎湃 但又唔会令人觉得食落去甜到摆唔落口 真系啱啱好嘅感觉🤣
🐷包浆小豆腐
之前真系冇食过呢一样嘢 佢哋啲豆腐全部都系自家制 即叫即炸🫶🏻 摆落口已经觉得热辣辣 🤣😆 外脆内软 入面啲豆腐真系滑捋捋🤣 外面就系充满着椒盐嘅香味
总括嚟讲小编都真系几推介呢一间餐厅 小编系year 1开始喺佢哋旧舖位度成日都食
而家佢哋刀削面嘅部份就搬咗去一间新嘅舖位更加大间 👻 真心做得出色 而且份量真系好大份好抵食!🫶🏻🫶🏻
铭兴山西刀削面
📍红磡民泰街2-32号地舖
#铭兴山西刀削面 #山西刀削面 #九龙美食 #红磡美食 #hkfoodie #美食 #香港美食