2023-09-21 29 浏览
一向钟意港式街头小食,但一直都冇乜突破,今次嚟到红磡依间小食店,发觉佢将街头小食发挥得淋漓尽致!招牌烧卖餐厅主打烧卖,有蒸有炸,两样都好多口味拣,搞到我都有瞬间选择困难症,所以就决定蒸同炸各一款蒸: 奶油麻辣鱼肉烧卖好有创意同大胆嘅配搭,原来奶油拼麻辣系咁出色,烧卖系啱啱蒸好,热辣辣兼且非常弹口,上边配有大量干红椒丝,脆脆的增加口感。炸: 日式大阪鱼肉烧卖一向都好钟意炸烧卖,个皮好香脆,唔会炸得太干,入边嘅烧卖肉仍然都系弹牙,配上毫不吝啬嘅木鱼同日式烧汁,令我好似食紧好烟靭嘅大阪烧。除咗烧卖,hidden table亦都有小食珍珠鸡令人好惊喜嘅小食!店员先将珍珠鸡蒸熟,点上天妇罗炸粉,再放入油锅炸,令到珍珠鸡唔会太干,而外面少少烧㶶嘅饭焦非常烟靭有弹感!珍珠鸡亦都有配上奶油,并切开四份,细细份可以一口放入口,系好方便嘅珍珠鸡!炸薯条 (霹雳 Peri Peri)薯条非常香脆,有浓浓嘅薯味,配上美式霹雳粉,彷佛好似去咗美国咁,整体不过不失。价钱方便,同区小食嚟讲性价比高,如果想冇咁闷,非常值得一试!店舖亦提供少量堂食位置,备有秘制酱汁,可以趁热食!

招牌烧卖

蒸: 奶油麻辣鱼肉烧卖

炸: 日式大阪鱼肉烧卖

除咗烧卖,hidden table亦都有小食
珍珠鸡

炸薯条 (霹雳 Peri Peri)